BİLMEDİKLERİNİZİ ÖĞRENİN

Kendi domain’inizi blogger’da kullanın



Kendi domain’inizi blogger’da kullanın
kaynakhttp://www.isakoc.com/kendi-domaininizi-bloggerda-kullanin.html
Birçoğumuzun blogger’da bir bloğu mevcuttur. Çoğumuzda bu ücretsiz hizmeti kendialtalanadı.blogspot.com şeklinde kullanmaktayız. Ama bazen de isteriz ki kendi alan adımız ile bu blog sayfasına girelim.
Örneğin; www.isakoc.com şeklinde. Bu tür alan adlarını kullanmamız için domain hizmeti aldığımız firmanın yönetim panelinden mx ayarlarında birkaç değişiklik yaparak blogger yönlendiricez ve sorunsuz bir şekilde kullanıcaz. Bu yazımda Türkiye’deki en çok tercih edilen 2 domain sitesini örnek alıcam. Tabi öncelikler bir blogger hesabına ve birde domaine sahip olmamız gerekli.
Eğer blogger hesabınız yoksa hemen bir tane oluşturun. Domain içinde benim en çok tercih ettiğim site olanisimtescil.net i kullanabilirsiniz veya yine birçok kullanıcının tercih ettiği natro.com u kullanabilirsiniz.
Öncelikle bir domainimiz var ise onun yönetim sayfasına girelim yok ise bir tane domain alalım.
• isimtescil.net ‘ten alan adımı blogger’a nasıl yönlendiririm.
Üye girişimizi yaptıktan sonra alan adlarım başlığına girin oradan yönlendirmek istediğiniz alan adınızındetaylı yönetim linkine tıklayın. IP Bazlı Gelişmiş Dns Yönetimi kısmına girin. 1. olarak Gmail Web alanını(Blogger) kullanmak istiyorum seçeneğini işaretleyip 2. seçenekteki gibi görünen alan adınız yazan wwwveya benim gibi kendi belirlediğiniz alt alanadınızı yazın, Google CNAME yazan yer olduğu gibi kalsın ve ayarları yap butonuna basarak kaydedin. Ardından aşşağıda bu domaini bloggera nasıl entegre edeceğibileceğinizi anlatan kısımdaki gibi ayarlarınız yaparak kendi domain adresinizle blogger bloğunuzu kullanabilirsiniz. Bu resmin büyük halini görmek için üzerine tıklayınız.
• natro.com ‘dan alan adımı blogger’a nasıl yönlendiririm.
Müşteri panelinize girin, alan adı yönetimi oradan da DNS kayıt yönetimi‘ne girin. Blogger’da kullanacağınız alan adını seçerek devam et butonuna basın. Ardından aşşağıdaki gibi bir sayfa gelicek karşınıza, resmin büyük halini üzerine tıklayarak görebilirsiniz. Bu sayfada 1,2,3,4 olarak işaretlenen işlemleri yapıcaz. 1. kısmawww yazın, 2. kısımdan CNAME yi seçin, 3. kısma ghs.google.com yazın ve 4. olarakta ekle butonuna basıp kaydedin. Hepsi bu kadar.
• Alan adımızı blogger’a yönlendirdik şimdi bu adresi blogger’a nasıl tanıtırım.
Blogger hesabımıza girelim. Ayarlar sekmesinden Yayıncılık buradanda Özel Etki Alanı Kısmını seçelim ve aşşağıdaki resimde gördüğünüz gibi.
Buradanda gelişmiş ayarlara geçiş yapın kısmını seçelim.
İşaretli yere kullanmak istediğiniz domain adresini aşağıdaki gibi yazın ve ayarları kaydet butonuna basın.
Şimdi yönlendirme ve ekleme işlemlerimiz tamamlandı fakat www uzantısı uluslararası alanda alt alan adı olarak eklenmektedir. Tüm domainler aslında www yazmadan girilir ama webin simgesi olarak www harleride kullanılır. Blogger hizmeti bu alt alan adını pek dikkate almayak ilk kısımda dikkate almaz ve blog sayfanıza girmek isteyenler www.domainadi.com şeklinde yazdıklarında blog sayfanıza giremez. Bunun için aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi son ayarımızıda yapmamız gerekmektedir.
Share this article :

Yorum Gönder

TEŞEKKÜRLER

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. ÖĞRET BANA - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template