BİLMEDİKLERİNİZİ ÖĞRENİN

2012′de Sosyal ve Mobil Ticarette Öne Çıkanlar




Sosyal mecraların tüketiciler arasında yaygınlaşmasıyla beraber, online satış yapan firmalar kullanıcılara ulaşmak için bu platformlar üzerinden geliştirdikleri kampanya ve pazarlama yöntemleriyle gelirlerini artırmaya çalışıyorlar.
Özellikle 2012 yılında büyük ölçeklerden ziyade küçük çaplı şirketlerin sosyal medyaya daha fazla yatırım yaparak sosyal ticarete daha çok önem verdikleri görülüyor. Sosyal ağ kullanımında başarılı olan 10 şirketten 9′unun 2011′deki gelirlerinin 30 milyon doların altında olmasıyla, bu yarışta küçük firmaların bir adım daha önde olduğunu görüyoruz.
Bunun yanında 8thBridge’in yayınladığı 2012 Social Commerce IQ araştırmasında, 2012′de adından sıkça bahsettiğimiz tasarım ürünlerinin satışlarına odaklanan Fab.com sosyal ticarette birinci sırayı göğüslüyordu.
BusinessInsider’ın geçtiğimiz günlerde ev sahipliği yaptığı konferasta da sosyal ticaretin ve e-ticaretin geçmişiyle geleceğinden bahsedildi. Amerika’daki perakende satışlarının hala küçük bir kısmının internet üzerinden gerçekleştiği belirtilirken; fiziki mağaza satışlarına göre internet üzerinden gerçekleşen satışların 2012′nin 3. çeyreğinde yaklaşık olarak %10 daha fazla olduğu görülüyor. Bunun yanında aynı dönemdeki e-ticaret harcamalarının %10′luk bir kısmını da mobil ticaret oluşturuyor.

Sayfa görüntülenme ve ciro konularında Amazon gibi köklü şirketlerin pazarı elinde tuttuğu bir gerçek olsa da 2009 ve sonrasında Groupon, Living Social, Fab, ShoeDazzle, One King’s Lane gibi şirketler de pazarda söz sahibi olarak e-ticarete yeni bir soluk getirmek için çalışıyorlar. Bu şirketlerin birçoğunun yaptığı şey ise kullanıcılara hiç bilmedikleri halde satın almak isteyecekleri ürünleri satabilmeleri ve onlara ürünleri satın almadan önceki kararlarında yardım edebilmeleri.
Sosyal medya kullanımında erkekler PC başında 6 dakika 13 saniye geçirirlerken, kadınlar ise ortalama 8 dakika 37 saniye geçiriyorlar. Mobil cihazlar üzerinden sosyal ağ kullanımı ise hem kadınlarda hem de erkeklerde artıyor. Erkekler mobil cihazlar üzerinden 6 dakika 44 saniye geçiriyorlarken, kadınlar 9 dakika 43 saniye kalıyorlar.
Mobil tarafta kullanıcıların sayısının artmasıyla beraber şirketlerin mobil kullanıcı sayısı da artış göstermekte. 2012′nin 4. çeyreğinde Facebook’un aylık aktif kullanıcı sayısının yarısı mobil kullanıcılardan gelmiş ve yine aynı dönemde bu sosyal platformun gelirlerinin %23′ü mobil cihazlardan sağlanmıştı.

Mobil alışveriş yapan kullanıcıların %55′i tablet üzerinden alışveriş yapmayı tercih ediyorken, akıllı telefonlarından alışveriş yapan kullanıcılar %28′lik bir kısmı oluşturuyor. Mobil cihazlar üzerinden en çok satın alınan ürün ise %76 ile dijital ürünler olarak öne çıkıyor. Dijial ürünleri %38 ile kıyafet ve giyim ürünleri geliyor.
Mobil üzerine çalışmalarını artıran şirketlerden biri ise eBay diyebiliriz. 2012′de mobil cihazlar üzerinden 10 milyar dolarlık bir satış yapan şirketin mobil uygulaması üzerinde haftada ortalama 2,4 milyon yeni ürün listelere ekleniyor. 2012′nin 3. çeyreğinde mobil üzerinden şirkete 1,8 milyon yeni üye geldi.
Sunumda paylaşılan diğer bilgilerden birkaçını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz. Sunumun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.



Share this article :

Yorum Gönder

TEŞEKKÜRLER

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. ÖĞRET BANA - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template