BİLMEDİKLERİNİZİ ÖĞRENİN

Facebook 2013'de Mobil Reklamlarda 1 Milyar $ Hedefliyor


Facebook 2013 yılında mobil reklamlardan 1 milyar $'ın üzerinde gelir beklediğini açıkladı. Global mobil reklamcılık pazarının 2013'de 12,8 milyar $ olması bekleniyor. Facebook'un son çeyrekteki mobil reklam geliri 305,9 milyon $ olarak raporlandı. Bu durumda, tüm dünya mobil reklam gelirlerinin % 10'unu Facebook alacak gibi gözüküyor.

Facebook'un son çeyrekteki (Q4) mobil reklam geliri, tüm reklam gelirleri içinde % 23'e ulaştı. Bir önceki çeyrekte mobil reklam gelirleri (152 milyon $), toplam gelirler içinde % 14 paya sahipti.

Facebook 2013'de tüm gelirlerinin % 20'sini yani 1 milyar $'ı mobil reklam gelirleri olarak hedeflediğini açıklıyor. Son çeyrek mobil gelirleri bunun bir desteği olarak gözüküyor.

Şirket mayıs 2012'deki halka arzda epeyce sorun yaşadı ama artan mobil trafiğini paraya çevirmeye başlamış gibi duruyor. Ancak gelişen sonuçlara rağmen hala Facebook'un markaları ve reklamvereni cezbedecek bir mobil reklam modeli oluşturamadığı eleştirileri de var. Sabit internet üzerindeki reklamlarla karşılaştırıldığında, firmaların mobil internet konusunda henüz çok atak olmadıkları görülüyor. Bu ise kullanımın sabitten, mobile kaydığı günümüzde içerik sahipleri için ciddi bir handikap.
Share this article :

Yorum Gönder

TEŞEKKÜRLER

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. ÖĞRET BANA - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template