BİLMEDİKLERİNİZİ ÖĞRENİN

M2M teknolojisi hayat kurtarıyor


M2M Teknolojisi sayesinde Türkiyepazarında köklü bir geçmişi olan Gemaltoşirketi, ormanlarda yangınların ve yasadışı yollarla ağaç kesme olaylarının anında yetkililere bildirilerek olay mahaline hızla yönlendirme yapılabileceğini, trafikte acil aramalarda kullanılarak hayat kurtarabileceğini ve doktorların uzaktaki hastalarının taşınabilir cihazlardan gönderdikleri tıbbi bilgileri okuyabildiklerini kanıtladı.

İstanbul, 12 Şubat 2013 – Bilişim teknolojileri sektöründeki her gelişim, bir sonraki gelişmenin kapılarını açıyor; bunlardan bazıları hiç beklenmedik bir anda olabiliyor. Yenilikçi teknolojilerden son dönemde gelişme gösteren Makineden Makineye /M2M teknolojisi uzaktaki cihazlar arasında gerçek zamanlı sistemler ile veri aktarımını ve aktarılan verilerin izlenmesini kablosuz bağlantı ile sağlıyor. Dünyada bu tür bağlantısı olan cihaz sayısının, önümüzdeki sekiz yıl içinde 50 milyara ulaşması bekleniyor.

Bir orman yangınını önlemek ve ağaçların yasadışı yollarla kesilmesini engellemek için tomruklara dinleme cihazı yerleştirilebileceği aklınıza gelir miydi? Türkiye’yi düşünün; ülkenin %30’u ormanlarla kaplı ve yangın mevsimi Haziran’dan Ekim’e kadar devam ediyor… Ya da, doktorunuzun kilometrelerce öteden tansiyonunuzu ölçebildiğini düşünebiliyor musunuz? Türkiye’nin doğusunda insanlar, kışın ağır hava koşulları yüzünden günlerce mahsur kalabiliyor. Ya da arabanızın kazaları otomatik olarak rapor ettiğini hayal edebiliyor musunuz? Türkiye’de her yıl 100.000’den fazla trafik kazası meydana geliyor; bir taraftan trafiğe çıkan araç sayısı da hızla artmaya devam ediyor.

Türkiye pazarında köklü bir geçmişi olan Amsterdam merkezli Gemalto şirketi, M2M kapasiteleri geliştirmedeki liderliğiyle; sağlıktan, perakende hizmetlerine, akıllı enerjiden ulaşıma, lojistikten otomotiv sektörüne geniş yelpazede çözümler sunuyor.
Share this article :

Yorum Gönder

TEŞEKKÜRLER

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. ÖĞRET BANA - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template