BİLMEDİKLERİNİZİ ÖĞRENİN

Mobil oyunlar konsol oyunları geçti


Smartphone ve tablet cihazların giderek daha fazla benimsenmesiyle birlikte oyun dünyası da hızla değişiyor ve mobil oyunların etkisi pazarda daha güçlü hissediliyor.

Uygulama mağazası analizi yapan App Annie firmasıyla IDC'nin birlikte yürüttüğü bir çalışma da bu değişimi gözler önüne sermekte. Bu çalışmaya göre, tüm dünya geneline bakıldığında 2012'nin son çeyreğinde Apple'ın uygulama mağazası App Store ve Google'ın uygulama mağazası Google Play'den oyun indirmek için harcanan toplam para, konsol oyunları için harcanan parayı geride bırakmış durumda.

App Annie ve IDC'nin yayınladığı rapora göre, 2012'nin son çeyreğinde mobil oyunlar için harcanan para oldukça dengeli bir dağılım göstermiş. Buna karşın Sony ve Nintendo'nun konsol oyunları için harcanan para sezonluk bir grafik çizerek Aralık ayında yani Noel tatili döneminde pik yapmış. Rapora göre konsol oyunlarına harcanan paranın %60'ı Aralık ayında gelmiş. Raporda oyun içi yapılan harcamaların da göz ardı edildikleri açıklanmakta.

Raporda ayrıca Apple, Google ve konsollar için coğrafi dağılıma da yer verilmekte. Buna göre, Apple'ın uygulama mağazasından en çok oyun indirenler Kuzey Amerika'dan gelirken Google Play'de ise ilk sırayı Asya - Pasifik bölgesi almakta. Konsol oyunlarında ise şaşırtıcı bir biçimde Kuzey Amerika, Asya - Pasifik ve Batı Avrupa bölgeleri birbiriyle hemen hemen aynı oranlara sahip olarak göze çarpıyor.

IDC ve App Annie, bu raporu çeyreksel bazda devam ettireceklerini açıklamaktalar. Raporun devamlılığı pazarın nasıl değiştiğini görmek açısından da çok daha faydalı olacak. Nintendo'nun 2012 yılı içinde Wii U'yu piyasaya sürdüğü, Sony'nin PS4 tanıtımı yaptığı ve Microsoft'un da Durango kod adıyla yeni bir Xbox sürümü geliştirmekte olduğu düşünülürse, mobil oyunların pazar payını büyütüyor oluşu sektörde enteresan gelişmelerin yaşanacağına işaret etmekte.
Share this article :

Yorum Gönder

TEŞEKKÜRLER

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. ÖĞRET BANA - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template