BİLMEDİKLERİNİZİ ÖĞRENİN

Akıllı telefon ve mobil işletim sistemlerindeki pazar payları


Teknolojiye dair çeşitli araştırmalar ve analizler yapan comScore firması, son olarak akıllı telefon pazarına yönelik bazı bilgileri paylaştı.
Tablonun üst kısmında da belirtildiği gibi, rapor 2012'nin Ekim ayından başlayarak 2013 yılının Ocak ayına kadar olan üç aylık zaman zarfını kapsıyor. Verilerin, Amerika'daki 13 yaş üstü aboneler baz alınarak ortaya çıkartıldığını da belirtelim.
İlk tabloda akıllı telefon pazarındaki durum marka bazlı olarak listeleniyor. Burada tahmin edebileceğiniz gibi Apple, Ocak 2013'te %37.8 ile ilk sırada geliyor. Daha sonrasında ise en çok Android'li akıllı telefon satışı gerçekleştiren Samsung, aynı dönemde %21.4 ile Apple'ın gerisinden, ikinci sırada geliyor. Daha sonrasında HTC %9.7, Motorola %8.6 ve LG %7.0 ile tabloda yer alan diğer firmalar.
Bu raporlar hazırlanırken baz alınan dönemler arasındaki fark da tablonun 'Poing Change' kısmında belirtiliyor. Apple, geçen senenin Ekim ayı ile bu yılın Ocak ayı arasında Amerika'daki satışlarını %3.5 oranında arttırmış. Öte yandan Samsung'da da %1.9 oranında bir artış söz konusu. Diğer yandan HTC ve  Motorola'da sırasıyla %-1.7 ve %-1.4 oranında gerileme var. Tablonun son sırasında yer alan LG'de ise bu dönem zarfında çok ufak bir (%0.3) oranda yükselme görülüyor.

Share this article :

Yorum Gönder

TEŞEKKÜRLER

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. ÖĞRET BANA - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template