BİLMEDİKLERİNİZİ ÖĞRENİN

Sabit ve Mobil İnternetten Özel İletişim Vergisi Kaldırılacak mı?

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yakında güzel haberlerimiz olacak sözü üzerine Özel İletişim Vergisi'nin kaldırılması ihtimali gün yüzüne çıkmaya başladı. Bakanlığa yakın olan kaynaklar bu güzel haberin internet kullanıcılarını sevindireceği konusunda açıklamalar yaptı. Bilindiği üzere Özel İletişim Vergisi, sabit ve Mobil internette %5 oranında uygulanıyordu. Bu uygulamanın tamamen kaldırılması üzerine çalışmalar yapıldığı bilgisi de ulaştı. Nasıl bir uygulamanın gerçekleşeceğini ilerleyen zamanlarda hep beraber göreceğiz.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Barcelona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'ne katıldı. Kongre sırasında çeşitli açıklamalarda bulunan Bakan Yıldırım, vergi iyileştirmeleri hakkında da çalışmalarının olduğunu dile getirdi. Bu açıklamalar doğrultusunda Özel İletişim Vergisi'nin kaldırılabileceği ihtimali söz konusu olmaya başladı. Eğer alınan bilgiler doğru ise ÖİV tamamen kalkabilir ya da çok daha az bir orana indirilebilir. Bu internet kullanıcıları için ciddi anlamda sevindirici bir Haber.
İnternet vergisinin düşmesi kullanımı daha da arttıracaktır. Bu da bilgili topluma geçiş de önemli bir adım olacağa benziyor. Uzmanlar bilgili topluma geçiş uygulamasında internetin önemli bir yer aldığını her fırsatta dile getiriyor. Bilgisayar okuryazarlığının artmasının ardından bilinçli internet kullanımının da artış göstermesi bekleniyor. ÖİV oranının düşmesi ya da tamamen kaldırılması birçok kişinin internet kullanımı konusundaki engelini de ortadan kaldıracaktır.

Bakanlıktan henüz bu konuda net bir açıklama gelmesi. Yakın zamanda meclise aktarılacak olan konulardan biri de internet vergisi. Meclis görüşmesinin ardından nasıl bir sonuç elde edileceğini herkes merakla bekliyor. İlerleyen zamanlarda internet kullanıcıları için müjdeleyici haberin gelmesi bekleniyor.
Share this article :

Yorum Gönder

TEŞEKKÜRLER

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. ÖĞRET BANA - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template