BİLMEDİKLERİNİZİ ÖĞRENİN

Teknoloji gelişti filmler uzadı


Teknoloji gelişti filmler uzadı

Teknolojideki gelişmeler izleyiciyi sinemadan uzaklaştırdı. Yönetmenler hem bu yüzden hem de Akademi’nin daha önceki tercihleri nedeniyle film sürelerini uzun tutuyor


DIŞ HABERLER SERVİSİ
Hollywood filmleri, son 20 yıldır her geçen dönemde artan uzunluklarıyla dikkat çekiyor. ABD’nin haber sitesi Daily Beast’in yazarı Ramin Setoodeh, 20 yıl önce ortalama 118.4 dakika olan filmsürelerinin bugün, 142 dakika yükselmesinin arkasındaki nedenleri masaya yatırdı.
Buna göre, Noel Bayramı’nda gösterimde olacak Steven Spielberg’ün filmi “Lincoln” 150, Quentin Tarantino’nun filmi “Django Unchained” 165 dakika. Vizyondaki “The Hobbit: An Unexpected Journey” (Beklenmedik Yolculuk) filmi 169 dakika; geçen ay vizyona giren Bond serisinin son filmi “Skyfall” 143, “Cloud Atlas” (Bulut Atlası) filmi ise 173 dakika. Yapılan hesaplamalara göre tatilde vizyondaki tüm filmleri izlemek toplam 1522 dakikaya, yani bir günden daha uzun bir süreye denk geliyor. Tek bir filmi izlemek; alışverişe çıkmak, yılbaşı sofrası hazırlamak, havaalanına gitmek veya yolculuk yapmakla eşdeğer bir zaman alıyor.

Akademi’nin tercihleri de etkili
Setoodeh, yaptığı araştırmalar doğrultusunda sürelerin, yönetmenlerin taşıdığı Oscar ödülü ve teknolojiye ayak uydurma endişesi nedenleriyle uzadığına dikkat çekiyor. Zira, Akademi’nin son yıllarda ödüllerin çoğunu iki saatten uzun süren filmlere verdiği biliniyor. Öte yandan, televizyon ve ev sineması teknolojisindeki gelişmelerin insanları sinemadan uzaklaştırmasına önlem olarak da prodüktörlerin film sürelerinin uzamasından yana olduğu düşünülüyor.
http://gundem.milliyet.com.tr/teknoloji-gelisti-filmler-uzadi/gundem/gundemdetay/18.12.2012/1643201/default.htm
Share this article :

Yorum Gönder

TEŞEKKÜRLER

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. ÖĞRET BANA - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template