BİLMEDİKLERİNİZİ ÖĞRENİN

Teknoloji ve Girişimcilik Programı İzmir'de!


teknolojivegirisimcilik
Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Intel ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ortaklığında hayata geçirilen ve Aralık-Ocak aylarında İzmir'de gerçekleştirilecek olan Teknoloji ve Girişimcilik Programı'na 15-30 yaş arası gençler ücretsiz olarak katılabilir. 
İşsizlik; modern toplumlarda neden olduğu ekonomik, toplumsal ve siyasal sonuçlarıyla, günümüzün en önemli sosyo-ekonomik sorunlarından birisidir. Dünya’da yenilikçi ekonomilerin en önemli insan kaynağını oluşturan genç nüfus, kalkınmakta olan ülkemiz için de eşsiz bir fırsat teşkil etmektedir. Ancak nüfusun yarısının 29 yaşın altında olduğu Türkiye’de genç işsizlik oranının %18’i bulması ülkemizin uluslararası alanda rekabet gücünü azaltmakta ve gelişmeyi yavaşlatmaktadır. 

Bu nedenle gençlerin teknoloji desteğiyle işgücüne hızla katılması gerekmektedir. Günümüzde pek çok genç, çeşitli eğitim ortamlarında teknolojiye ulaşabiliyor. Ancak teknolojiye ulaşmak tek başına yeterli değil. Gençlerin, günümüz bilgi çağında başarılı olmalarına yardımcı olacak becerileri edinmek için daha cazip yöntemlere ihtiyacı var.
TC Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Intel ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ortaklığında hayata geçirilen Teknoloji ve Girişimcilik Programı ile 15-30 yaş arası gençlerin; girişimcilik, eleştirel düşünme, iş birliği ve bilgisayar okuryazarlığı gibi 21. yüzyıla özgü beceriler kazanarak girişimcilik algı ve bilgisinin geliştirilmesi amaçlanıyor.
Teknoloji ve Girişimcilik Programı, gençlere girişimciliğin temel kavram ve süreçlerini tanıtarak bir ticari fikri geliştirmek için teknolojiden nasıl yararlanılacağını göstermektedir. Gençler, internet araçlarını ve ofis uygulamalarını kullanarak ticari bir fikirle ilgili araştırma yapmayı, bir fikri formüle etmeyi ve fikirlerini gerçekleştirmek için bir iş planı oluşturup sunmayı öğrenir.
Teknoloji ve Girişimcilik Programı kapsamında Türkiye çapında Konseyi Gençlik Meclisi ve Sivil Toplum Kuruluşu, Üniversite Kulübü ve yerel gençlik platformları üyesi gönüllü gençlerin rehberlik yeteneklerinin geliştirilmesi yoluyla eğitmen olarak yetiştirilmesi yoluyla toplam 5.000 gence eğitim verilmesi hedeflenmektedir.
Bilgisayar laboratuarı ortamında gerçekleştirilecek yerel eğitimlerde gençler uluslararası alanda da uygulananIntel Öğrenci Programı‘nın toplam 12 oturumdan oluşan Teknoloji ve Girişimcilik müfredatı üzerinden eğitim alacak ve girişimci fikirlerinin hayata geçirilmesi için önemli adımlar atma fırsatı yakalayacaktır.
Genç girişimciliğinin desteklenmesi, yeni istihdam olanakları sunarak işsizliğin azaltılması ve ülkemizin kalkınmasında önemli bir rol oynayacaktır.
Eğitim müfredatı:
- Teknoloji Okuryazarlığı,
- Eleştirel Düşünce,
- İş Birliği, Girişimcilik
- İş Fikri Üretmek
- Geri Bildirim Toplamak
- Anket Verilerini Analiz Etmek
- İş Fikrinizi Analiz Etmek
- İş Fikrinize ilişkin Son Kararı Vermek
- Başlangıç Maliyetlerini Hesaplamak
- Fiyatlandırmak
- Bütçenizi Hazırlamak
- Pazarlama Stratejisi Geliştirmek
- İşinizi Markalaştırmak ve Reklamını Yapmak
- İşiniz için Bir Web Sitesi Oluşturmak
- Temel İşletme Faaliyetlerini Anlamak
- Organizasyon Yapısı
- İş Planı Geliştirmek
Eğitime ait bilgiler:
Eğitim tamamen ücretsizdir.
Eğitim 3 hafta sürecek olup, ders içerikleri Online ortamdadır. Ders içeriğine http://lms.ttidc.com.tr/tvg/adresinden göz atabilirsiniz.
(Konuk olarak giriş yapacaksınız, fakat konuklar eğitim materyalinin tümünü görüntülüyemezler.)
Haftada 1 gün 4 saat sınıf dersi yapılacak, tüm eğitim içeriğini katılımcılar İnternet üzerinden takip edeceklerdir.
Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılar, eğitim sonunda 3 adet katılım belgesi ve 1 adet başarı belgesi almaya hak kazanacaklar.
Tarihler (Çarşamba grubu - Dokuz Eylül Üniversitesi)
Tanıtım : 18 Aralık 2012 SALI 15:00-16:30 - D.E.Ü. Merkez Kütüphane Konferans Salonu Tınaztepe/BUCA
Modül1 : 26 Aralık 2012 Çarş 13:00-17:00 - D.E.Ü. Merkez Kütüphane Bilgisayar Salonu Tınaztepe/BUCA
Modül2 : 02 Ocak 2013 Çarş 13:00-17:00 - D.E.Ü. Merkez Kütüphane Bilgisayar Salonu Tınaztepe/BUCA
Modül3 : 09 Ocak 2013 Çarş 13:00-17:00 - D.E.Ü. Merkez Kütüphane Bilgisayar Salonu Tınaztepe/BUCA
Tarihler (Cumartesi grubu - İzmir Kent Konseyi)
Tanıtım : 22 Aralık 2012 Cts 15:00-16:30 - İzmir Kent Konseyi 2. kat Bilgisayar Salonu
Modül1 : 29 Aralık 2012 Cts 13:00-17:00 - İzmir Kent Konseyi 2. kat Bilgisayar Salonu
Modül2 : 05 Ocak 2013 Cts 13:00-17:00 - İzmir Kent Konseyi 2. kat Bilgisayar Salonu
Modül3 : 12 Ocak 2013 Cts 13:00-17:00 - İzmir Kent Konseyi 2. kat Bilgisayar Salonu
http://www.ab-ilan.com/seminer-ve-kurslar/egitim-burslar/seminer-ve-kurslar/teknoloji-ve-girisimcilik-programi-izmirde-001732
Share this article :

Yorum Gönder

TEŞEKKÜRLER

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. ÖĞRET BANA - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template