BİLMEDİKLERİNİZİ ÖĞRENİN

2013 mobil ödeme yılı olacak

Barcelona’da yarın başlayacak olan Dünya Mobil Kongresi’nin hemen öncesinde Vodafone ve Visa, geçtiğimiz yıl başladıkları işbirliğinin sonuçlarını paylaşarak, yakında görmeye başlayacağımız yeni teknolojilerin ipuçlarını verdiler.

6 milyardan fazla cihazın birbirine bağlı olduğu günümüzde, mobil cihazların her geçen gün biraz daha önemli hale geldiğini belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, 2012 yılında mobil veri trafiğinin global ölçekte yüzde 70, akıllı telefon kullanımının ise yüzde 81 artığını vurgulayarak “1990’lardaki e-dünya kavramı bugün m-dünya’ya dönüşmüş durumda. İş dünyası her alanda mobilize olmaya çalışarak yeni dünyada daha rekabetçi ve yenilikçi olmanın yollarını arıyor. Biz de Vodafone olarak abonelerimizin bu dönüşüm sürecindeki fırsatlardan yararlanabilmeleri için mobil yaşamı şekillendiriyoruz” şeklinde konuştu.
Gartner’a göre 2012’de mobil ödeme sistemlerinin yüzde 61 arttığını, 2016’ya kadar ise 600 milyar dolarlık bir mobil ödeme pazarı oluşacağının tahmin edildiğini söyleyen Timuray, mobil tarafta özellikle finansal çözümler alanında ciddi eksiklerin olduğunu ve Vodafone ile Visa’nın küresel işbirliği ile mobil finansal hizmetler alanında yaptıkları çalışmaların, mobil ödeme sektöründeki eksikleri gidermeyi amaçladığını belirtti. “Mobil finansal hizmetlerin yaygınlaşması için yerel ihtiyaçlar doğrultusunda global deneyimlerimizi Türkiye’ye getiriyoruz. Önümüzdeki dönemde Türkiye’de yeni çözümler görüyor olacağız” diyen Serpil Timuray şu şekilde devam etti: “Banka kartları ve kredi kartları artık mobil cihazlarımızın içinde olacak. Böylece finans sektörü daha mobil hale gelecek. Biz de bu mobil altyapıyı, bankacılık hizmetlerini de içine alacak şekilde tasarlıyoruz. Önümüzdeki dönemde de tüm bankaların içerisinde olduğu mobil finans platformunu geliştiriyor olacağız.”
Cep Nakit Kart ile anında ödeme
Toplantıda konuşan Visa Avrupa Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Bölge Genel Müdürü Berna Ülman ise ödemelerin geleceğinin mobilde olduğunu belirterek Dünya Mobil Kongresi’nde Visa’nın yeni nesil mobil ödeme teknolojilerini tanıtacağını belirtti. Ülman, Visa üyesi bankalarının hepsinin kullanımına açık olan, PTT ve INGBank ve Vodafone ile hayata geçirdikleri cep nakit kart projesi ile kullanıcıların bir karta ihtiyaç duymadan sadece telefon numaraları ile para transferi yapmalarının ve cep telefonlarına para yükleyebildiklerini belirterek, Türkiye’nin bir yenilikçiler üssü olduğunu, birçok yeni teknolojinin ilk olarak Türkiye’de hayata geçirildiğini vurgulayarak 2020 yılında toplam ödemelerin yarısının mobil ödeme ile yapılacağını öngördüklerini vurguladı.
Cep Nakit Kart, kullanıcıların telefon numaraları ile para transferi yapabilmelerine izin veriyor. Kartı alan kullanıcı Kart ile Vodafone numaralı telefonunu eşleştirerek, telefon numarası ile günde 10oo TL’ye kadar para gönderimi yapabiliyor. Para gönderilen Vodafone kullanıcısı Cep Nakit Kart’a sahipse para doğrudan kartına yükleniyor, kartı olmayan Vodafone aboneleri ise paralarını PTT şubelerindan alabiliyorlar. Cep Nakit kart ile 35 lira ve üzerinde alışveriş yapan Vodafone Türkiye aboneleri, yaptıkları harcama kadar bedava konuşma dakikası kazanıyorlar.
Share this article :

Yorum Gönder

TEŞEKKÜRLER

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. ÖĞRET BANA - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template