BİLMEDİKLERİNİZİ ÖĞRENİN

GSMA 2013: Mobil veri transferi katlanarak artacak

1982 yılında Avrupa Birliği tarafından GSM bildirisinin yayınlanmasının ardından hızla büyümeye başlayan GSM sektörü, 1995 yılında kurulan ve dünya çapında 220 ülkeden 800’den fazla operatörü bir araya getiren GSMA tarafından temsil edilmeye başlandı. GSMA tarafından ilk kez 1987’de yapılan ve bu yıl 8. düzenlenen Dünya Mobil Teknolojiler Kongresi (MWC)’nin bu yıl ki açılış konuşmasını GSMA Başkanı Franco Bernabe yaptı.

Yaptığı konuşmada, özellikle mobilin geleceği ve oluşturduğu ekosistem üzerinde duran Bernabe, 2017 yılında aylık mobil veri transferinin 11,2 exabyte’a ulaşmasını beklediklerini belirterek, LTE genişbant mobil internet kullanıcı sayısının ise 920 milyonu geçeceğini söyledi. Bernabe önümüzdeki yıllarda mobilin hayatın her alanına daha fazla gireceğini belirterek, bu dönüşüm sürecinde eskimiş olan yasaların değişmesi gerektiğini ve yeni düzenlemeler yapılması gerektiğinin altını çizdi.
Konferansta bir konuşma yapan ATT CEO’su  Randall Stephenson ise ses ve SMS’in ardından gelen akıllı telefon döneminden bulut bilişime geçiş aşamasında olduklarını belirterek, bu süreçte mobil veri transferinin katlanarak artacağını ve bu nedenle altyapı yatırımlarının çok daha fazla nem kazanacağını belirtti.
Share this article :

Yorum Gönder

TEŞEKKÜRLER

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. ÖĞRET BANA - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template