BİLMEDİKLERİNİZİ ÖĞRENİN

Google Apps İle Kullanıcılarınıza Daha Fazla Google Hizmeti Sunun!


Bahsedeceğim konuyu Google’dan almış olduğum mesaj üzerine yazıyorum. Mesaj; Sayın Google Apps Yöneticisi olarak başlıyor!
Zamanında SanalDuvar.Com için kullanmak üzere açmış olduğum hesabın kullanıcılarına 60′ın üzerinde ek uygulamaya Google üzerinden erişebilme iznini yönetici olarak kendimin verebileceğimden bahsediyor. Belirlemiş olduğum uygulamaları kullanıcılarımın hizmetine sunulmasını 8 Haziran 2011 tarihine kadar yönetici olarak bana bırakmış. Zaten bu tarihten itibaren yöneticilerin yerine otomatik olarak kendileri (Google Yönetimi) bu hizmeti kullanıma açacakmış.
Uzun süredir takip etmediğim Google Apps için daha önceden yapmış olduğum üyelik kaydının avantajı ile artık bu fırsatı değerlendirmem gerekiğini düşünmeye başladım! Bu avantajın ne olduğunu en son paragrafımda belirttim. ;)

Kısaca Google Apps Nedir?

Mevcut alan adınızın (domain) Google hizmeti altında kullanıcılarınıza e-posta hizmetinin yanında takvim, site, video ve dokümanlar gibi uygulamaların yanında daha bir çok uygulamayı ücretsiz olarak verebileceğiniz gibi ücreti mukabil olarak daha geniş yelpaze ile verebilirsiniz. Bunu için ilk adımı aşağıdaki adresten yapabilirsiniz.
Şimdi bu konu bağlamında yenilenen hizmetleri edinme aşamasındaki basamaklardan alıntılar yaparak Google’ın ağzı ile biraz daha aydınlatalım.

Geçişi Anlama

Sizin için anlamı
Yeni altyapıya geçmek, kontrol panelinizi günceller ve kullanıcılarınızın hesapları ile hangi Google hizmetlerine erişebileceklerini denetlemenizi sağlar.
Kullanıcılarınız için anlamı
Bu değişiklik diğer pek çok Google hizmetini kullanıcılarınıza açık hale getirecek. Bu ürünleri kullanmak için kişisel hesaplarına artık ihtiyaç duymayacaklar. Örneğin, kullanıcılarınız Picasa Web Albümleri ile proje resimlerini paylaşabilecek, Google Reader’da sektör haberlerini takip edebilecek, Adwords ile çevrimiçi reklam verebilecek ve kurumsal hesapları ile çok daha fazlasını yapabilecekler.
Hizmetler resimde göründüğü gibi aç kapa özelliğin ile kullanıma sunulacak.
Geçmişte açmış olduğum bu hesabı aktif olarak kullanmamış olsam bile 1000 kullanıcı hesabı oluşturabilme hakkına sahibim, ancak şuan 10 adet kullanıcı için ücretsiz. Eğer bir alan adınız mevcut ise zaman kaybetmeden hesap açmanızı tavsiye ederim. İleride ne olacağı belli olmaz, belki ona bile fırsat bulamayabilirsiniz. :D
Share this article :

Yorum Gönder

TEŞEKKÜRLER

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. ÖĞRET BANA - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template