BİLMEDİKLERİNİZİ ÖĞRENİN

Google’a Plus Geldi, Sosyal Ağlar Titredi!


Son 3-4 gündür sosyal ağ dünyası için çok hareketli. Bu hareketlilik özellikle sosyal ağ devi Facebook‘un canını sıkacak türden
, sebebi Google’ın ürünü Google+ ( Google Plus). Tahminlerime göre internetle pek haşır neşir olmayan kullanıcıların dahi Google‘da yeniliklerin olduğunu rahatlıkla görebilmişlerdir. Tasarım olarak değişikliğe gitmesini Google+ ürününü piyasaya sürmesi ile aynı anda yapması gayet yerinde bir eylem oldu. Böylelikle farkındalığı arttırdığını düşünüyorum.

FriendFeed Rahmetli Oldu Ama!

Google+ ile Facebook’a sert cevap veren Google, daha önceden satın olmuş olduğu ve geliştirmeyi sonlandırdığı FriendFeed’in bazı özelliklerini barındırması ile bence resmen tarihe gömmüş oldu. Birçok internet kullanıcısı tarafından geliştirilmesi durdurulmasına rağmen kullanımına devam edilen FrienFeed sanırım Google+‘ın hayata geçmesi ile artık yavaş yavaş ziyaretçilerine özlem duymaya başlayacak. Ancak bunu bir ölüm değil tabi ki doğum olarak görmek daha doğru olacak.
Kullanıcı ağının genişlemesini kontrollü olarak gerçekleştiren Google+, davetiye gönderilmiş olsa da siteye giriş yapabilmesi için bir müddet beklemesi olası.

Sade ve Şık Tasarım

Facebook‘tan ayırıcı özelliklere sahip olan Google+, daha sade arayüze sahip. ÖzellikleFacebook sade arayüzü ile dikkat çekmişti. Görünen o ki internet kullanıcısının aradığı önemli özelliklerden biri her zaman tasarımda olmazsa olmaz dediğim sadelik yine kazanan oluyor.
Facebook’tan farklı olarak video özelliğinin olması yanı sıra kullanıcıları gruplama dikkat çekici bir özellik olmuş. Google yeni ürününü tasarımsal olarak da Facebook’un üzerine çıkarmış. Gerek arkadaş gruplama da arkadaş fotoğraflarını sürükleyip gruplara göndermek bunun sonucu +1 balonlarının çıkması gerekse fotoğraflar sekmesinde fotoğrafın üzerine gelince büyümesi göz alıcı çalışmalar olmuş.

Merak Ediyorum

Yapılan yenilikleri incelemeye devam ederken aklıma gelen bazı sorular oldu:
  • Facebook gibi kullanıcıların uygulama yayınlamasına müsaade edilecek mi?
  • Görünen o ki kullanmak için Gmail hesabı gerekiyor. Acaba ileride başka e-posta servisi sağlayıcılarla kullanılabilir mi?
  • Oyun ya da eğlence tarzında uygulama entegre edilir mi?
Bakalım ilerleyen günlerde Facebook yakasından cevap niteliğinde çalışmalar görülecek mi?

Share this article :

Yorum Gönder

TEŞEKKÜRLER

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. ÖĞRET BANA - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template