BİLMEDİKLERİNİZİ ÖĞRENİN

Google Chrome’un WebStore Güzelliği!



İstatistiklerimizi inceleyince görmüş olduğum şu ki Google Chrome temaları hakkında bilgi arayanların gün geçtikçe arttığını görüyorum.
Bu da oluyor ki Chrome’a bir geçiş var gibi! Çünkü mantıken düşündüğümde ilk yüklediğim bir uygulamanın görüntüsünü nasıl kişiselleştiririm bunun çabası içine girilir. Akıllı telefonlarda da yaptığımız o değil mi? (: Şahsen ben yapıyorum! Hem kullanım açısından daha iyi hemde göreni şaşırtmayı seviyorum. (:
Artık bir çok internet kafede bilgisayarların masa üstünde Internet Explorer’ın yanındaFirefox’u görüyorken artık Google Chrome’da yerini almış durumda. Hatta artık gidişatın Chrome’un diğer tarayıcıların önüne geçeceğini gösteriyor. Sanırım bundaki en büyük etken tarayıcıyı çalıştırdığınız andan itibaren adresi girme oranın yani kullanıma hazır olma hızının diğerlerine göre daha hızlı ve gereksiz ayrıntılardan arındırılmış bir görünüme sahip olması baş sıralarda gelen özellik.

Chrome WebStore’un farkında mısınız?

İnternet ile bizim gibi haşır neşir olmamış kullanıcılar için aslında Chrome sadece internete girme programı olarak görünebilir. Ancak bunu yaparken işlerinin aslında ne kadar kolaylaştığının farkında olmayanda mevcuttur diye düşünüyorum. İşte aslında bu yüzden bu yazıyı yazıyorum. Farkındalığı arttırma!

Sanki uygulama marketi!

Evet! Tıpkı bir android marketi anımsatıyor aslında Chrome Webstore. Çünkü tarayıcıya kurmuş olduğunuz uzantılar sayesinde internette dolaşmanın aslında daha kolay olabileceğini görüyorsunuz.
Daha Chrome’u başlatığınız andan itibaren bir akıllı telefondaki gibi yüklemiş olduğunuz ikonları görüyorsunuz. Bunlar ya gitmek istediğiniz sitenin kısa yolları oluyor. Ya da bir ayrıca tasarlanmış bir uygulama olabiliyor. Mesela TweetDeck uygulaması gibi. Twittersitesi ile alakası olmayan bir görünüm ve özelliklere sahip. Kısacası daha kullanışlı bir arayüz. Ya da buna benzer Seesmic uygulması sayesinde sosyal ağlarınızı tek bir çatı altında toplama kolaylığı bulabilirsiniz.

Siz de Chrome Webstore’da yerinizi alabilirsiniz!

Eğer bir web site yönetişi iseniz sitenize ait bir uzantının bu webstore da yerini almasını sağlayabilirsiniz. Bu gibi çalışmalar kullanıcılarınıza sanal dünyada işinizi ciddiye aldığınızın bir gösterebilir.
Bir ücret karşılığında burada geliştirici ayıt ücreti altında tek seferlik hesap doğrulaması ve öğelerin yayınlanması için 5$ tutarında bir ödeme yapılması gerekiyor.

Chrome Apps Nasıl yapılır?

İşte Google bu konuda da sizleri bilgilendiriyor. Yüklenebilir bir uygulama nasıl yapıldığını Google Code ile sizlere bahsediyor.
Bir web uygulamasını kurulabilir yapmak ve canlı tutmak için gerekli ayrıntıları Google Code burada bulabilirsiniz.

Arama çubuğunun devamına bakın!

Bazı uygulamalar tarayıcıyı açtığınızda karşınıza ikon ile gelmez. Bunları adres çubuğunuzun devamında bulunun bölümde küçük ikonlar şeklinde görebilirsiniz. Bunlar daha çok gezindiğiniz sayfa ile gerekli bilgi ve ayarlamalar sağlar. Özellikle webmasterların kullanıdığı uygulamalar burada yer alır. Bunlara tam anlamı ile yardımcı uygulama olarak denilebilir.
Sizde interneti daha hızlı, kolay ve sıra dışı kullanmak istiyorsanız; Google Chrome’u Webstore ayrıcalığı ile kullanmaya başlayın.Veysel Semiz
http://www.sanalduvar.com/google-chromeun-webstore-guzelligi-2527.html
Share this article :

Yorum Gönder

TEŞEKKÜRLER

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. ÖĞRET BANA - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template